Fixa höstplanteringen

Fixa höstplanteringen – så lyckas du!

1. Grunda med lecakulor

Fixa prunkande krukor med säsongsväxter vid entrén, på balkongen eller i rabatten. Det ger ett välkomnande intryck och behöver minimalt med skötsel.

Börja med att välja ett planteringskärl med hål i botten och grunda med lecakulor. När du planterar i kruka på sensommaren är det bra att plantera växterna tätt för att få ett fint resultat direkt. Detta eftersom tillväxten av säsongsväxter är långsammare nu än på våren. Tänk på att kärlet ändå bör vara tillräckligt stort för att rötterna skall få utrymme.

2. Fyll med jord & komponera

Fyll 2/3 av planteringskärlet med urnjord och placera växterna efter smak. Välj gärna några gröna växter i krukan som komplement när du komponerar dina planteringar. De finns i många fina färgsättningar och dess vackra bladverk ger ger volym och struktur till blommande växter.

Exempel på gröna och tåliga sensommarväxter är silvernjurvinda, silvergirland och curryeternell med sina silvriga blad. Prydnadskål, muehlenbeckia, alunrot, grön ljung och murgröna är andra omtyckta komplementväxter i krukan.

3. Plantera & vattna

När du är nöjd med komponeringen av växterna är det dags att plantera. Fyll med jord, vattna och njut. Lycka till! 

Tips! Växter som ljung, cyklamen, krysantemum, aster och hortensia, hebe är både vackra och tåliga och perfekt om du vill ha en plantering som håller länge.