Lyckas med planteringen!

Fixa höstplanteringen – så lyckas du!

1. Grunda med lecakulor

Fixa prunkande krukor med säsongsväxter vid entrén, på balkongen eller i rabatten. Det ger ett välkomnande intryck och med minimal skötsel. Börja med att välja ett planteringskärl med hål i botten och grunda med lecakulor.

Tips! När du planterar i kruka på sensommaren är det bra att plantera växterna tätt för att få ett fint resultat direkt. Detta eftersom tillväxten av säsongsväxter är långsammare nu än på våren. Tänk på att kärlet ändå bör vara såpass stort att rötterna får tillräckligt med utrymme.

2. Fyll med jord & komponera

Fyll 2/3 av planteringskärlet med Rångedalas Urnjord och placera ut växterna efter smak.

Tips! Prova gärna att ta med några gröna växter med vackra bladverk när du komponerar dina krukor. Det ger volym och skapar lugn till blommande växter. Exempel på gröna och tåliga sensommarväxter är silvernjurvinda, silvergirland och curryeternell med sina silvriga blad. Prydnadskål, muehlenbeckia, alunrot, grön ljung och murgröna är andra omtyckta komplementväxter i krukan.

3. Plantera & vattna

När du är nöjd med komponeringen av växterna är det dags att plantera. Fyll med jord, vattna och njut. Lycka till! 

Tips! Om du vill njuta av planteringen länge är ljung, cyklamen, krysantemum, aster och hortensia, hebe både färgstarka, tåliga och blommar länge.