Vår butik i Lundaskog har öppet: Vardagar 10-18 Helger 10-15

Vår butik i Rångedala har stängt för säsongen.

Du har inga produkter i din varukorg.

Vår butik i Lundaskog har öppet: Vardagar 10-18 Helger 10-15

Vår butik i Rångedala har stängt för säsongen.

Trädgårdstjänster för stora och små trädgårdar

Drömmer du om en trädgård som är vacker och funktionell året om? Rångedala Plantskola erbjuder trädgårdstjänster för privata trädgårdar, bostadsrättsföreningar och företag. Vi har lång erfarenhet av rådgivning, planering, trädgårdsstyling, plantering och beskärning. Vi hjälper dig med allt från idé till färdig trädgård. Välkommen!


Maila några rader om dina trädgårdsbehov till info@rangedala.nu eller ring Martin 0733-590013.

  


Rådgivningsbonus

För digitala trädgårdsritningar och arkitektprojekt har vi ett samarbete med trädgårdsdesignern Madeleine Persson som driver Öarnas Trädgårdsplanering. Madeleine är utbildad trädgårdsmästare inom trädgårdsdesign, anläggning och skötsel. Du som köper rådgivning hos Madeleine får ett värdebevis om du uppger bokningskod ”Rångedala” vid bokningen. Nästa gång du besöker oss i Rångedala får du byta värdebeviset mot en trädgårdsbok! Alla priser är inklusive moms.

Du kan nå Madeleine på 0738-137105 eller via e-post: madeleine@oarnastradgard.se


Rådgivning i din trädgård

Här kan vi diskutera allt från förändringar, nyanläggningar eller praktiska skötselråd. Vid ett avtalat möte går vi igenom din trädgård. Vi tittar på platsens förutsättningar och möjligheter och jag ger förslag på lösningar. Tips! Se till att föra anteckningar under vårt möte.

För att du skall få ut så mycket som möjligt av vårt möte kan det vara idé att du förbereder genom att skriva ner dina frågor eller funderingar samt att eventuellt begränsa dig till de platser i trädgården som du vill ha hjälp med eller som du vill börja med.

 Tjänsten vänder sig till dig som är:

 • Nybliven ägare till uppvuxen trädgård
 • Trädgårdsägare med egna idéer och som söker ett bollplank
 • Trädgårdsägare som vill förvalta en uppvuxen trädgård
 • Startuppmöte inför nybyggnation.

Pris: 2400kr inkl milersättning (inom 30 min enkel väg från Rångedala Plantskola, vid större avstånd debiteras 500kr/påbörjad timme). I mån av tid kan rådgivningen utökas till en kostnad av 360kr/påbörjad halvtimme.

 

Funktionsskiss

Här utgår vi från era tankar och platsens förutsättningar för att få till trädgårdens stomme, det innebär placering av uteplatser, insynsskydd, gångstråk, trappor och grönytor (förslag på karaktärsväxter, typ sol, skugga, etc.) för att få till en balans och harmoni som passar er. Vi utgår från en tomtkarta (kan erhållas från kommunen), där man ser tomtgränser och husets placering. Tillbaka på kontoret sammanställer jag tankar och idéer till en ritning, Skala (1:50, 1:100 eller 1:200), som visar trädgårdens funktioner i sin helhet. Vi diskuterar förslaget och jag gör de eventuella ändringar som önskas.

Riktpriser:

 • Trädgård mindre än 500m²             7700 kr
 • Trädgård        500-1000 m²           10250 kr
 • Trädgård      1000-1500 m²           12650 kr
 • Vid större yta – begär offert!

Om tomten har komplicerade slänter eller nivåskillnader, markbeskaffenheter som är svåra att avläsa samt att många funktioner skall in på liten yta tillkommer det med 360 kr/påbörjad halvtimme.

 Detta ingår:

 • Två möten (á 1 timme)
 • Ritning skala (1:50, 1:100 alternativt 1:200)
  Ritningen kommer att innehålla uteplatser, insynsskydd, gångvägar, parkeringar, grönytor med karaktärsväxter, trappor etc.

Observera att detaljerade material- och växtförslag inte ingår i denna tjänst. 


Trädgårdsplan i detalj

Är ni ute efter ett heltäckande underlag för att kunna realisera era trädgårdsplaner, då skall ni välja denna tjänst.Här planerar vi även med detaljerna. Vi börjar med att planera trädgårdens funktioner och utgår från era tankar och platsens förutsättningar för att få till trädgårdens stomme. Det innebär planering och placering av uteplatser, insynsskydd, gångstråk, trappor och grönytor mm för att få till en balans och harmoni som passar er.

Tankar och idéer ritas ner på en ritning (ex. skala 1:100) som visar trädgårdens funktioner i sin helhet. Vi diskuterar förslaget och jag gör de eventuella ändringar som önskas. Utifrån funktionskissen fyller vi på med detaljer vad gäller markbeläggningar, växter, insynsskydd, pergolor, murar mm så att vi får en färdig trädgårdsplan. Jag kompletterar med bilder och detaljskisser för att ni skall få en känsla hur det färdiga resultatet kan bli. Trädgårdsplanen blir nu ett underlag för att genomföra ert projekt. Allt ifrån att begära in offerter till att sätta upp konkreta delmål.

Riktpriser:

 • Trädgård mindre än 500 m²          14400 kr
 • Trädgård         500-1000 m²          18200 kr
 • Trädgård       1000-1500 m²          20700 kr
 • Vid större yta – begär offert!

Om tomten har komplicerade slänter eller nivåskillnader, markbeskaffenheter som är svåra att avläsa samt att många funktioner skall in på liten yta tillkommer det med 360 kr/påbörjad halvtimma.

 Detta ingår:

 • 2 träffar (ca 1tim/gång) eventuellt avslutningsmöte tillkommer.
 • Projektbeskrivning 
 • Trädgårdsplan (Ritning Skala 1:50, 1:100 alt 1:200)
 • Växtlista
 • Planteringsplan alt. omräkningstabell för perennplantering. 
 • Enkla detaljskisser eller inspirationsbilder